Będzie ładna masakra jak kierowca ciężarówki po kilkunastu godzinach jazdy nocą, w deszczu jadąc 90km/h zobaczy przed sobą stojąca na drodze szybkiego ruchu ciężarówkę...
Jakby nie dało się zrobić zatoczki do kontrolowania pojazdów przez policję i ITD, a nie w idiotyczny sposób zająć w pewnym momencie pas! Debil co to wymyślił powinien iść za to siedzieć do paki.
r2r, taaa.... za 2 minuty jazdy dłużej niż 4,5h bez pauzy, za przekroczenie 90km/h podczas rozpędzania się samochodu z góry - musiałbym patrzeć cały czas na licznik, aby nie przekroczyć, a nie na to co się dzieje na drodze. A ten Viatoll do dopiero nieporozumienie...
Po za tym wszystkie te zaświadczenia jakie muszę wozić ze sobą zajmują mi całą teczkę A4 i to dość grubą - za każdy dzień kiedy nie jeździłem ciężarówką, co wtedy robiłem itd. podpisaną przez szefa i z pieczątką. W mojej sytuacji gdy raz jeżdżę autem firmowym do 3,5t, a raz powyżej prawie za każdy dzień muszę mieć jedno zaświadczenie lub dwa za jeden dzień + weekendy.
Wymalowali znaki poziome na jezdni, nie postawili znaków pionowych, zero oświetlenia.
przejedz się jeszcze raz, są, w miejscu kontroli masz ograniczenie do 70 a wcześniej dodatkowo stoi znak ograniczenia do 90
na filmie odpowiednio:
14s - ograniczenie do 90
15s - ograniczenie do 70
loru, zdjęcie jest z innego miejsca niż film, przyjrzyj się znakom poziomym.
ale skoro już mówimy o filmie który jest przykładem wolnego pomyślunku asów bezpieczeństwa na drogach, to ograniczenia 90 i 70 to jest akurat to, czego się człowiek spodziewa na pasie przeznaczonym do zjazdu (tam był nakręcony film). brakuje natomiast tablicy informującej o wyłączeniu z ruchu odcinka jezdni. jedziesz pasem do skrętu w prawo, szykujesz się do manewru a tu zonk!
O ile się orientuję, to foto jest strzelone na POW od Al. Krakowskiej do Puławskiej. Nie wiem jak jest TAM ze znakami, bo na pozostałych miejscach te pseudo zatoczki do kontroli mają zwolnienie do 70 km/h i znak uwaga kontrola, czy coś w tym guście.
A tym co piszą, iz zatoczkę można było wykonać niedrogim kosztem, to należy wyjaśnić, że sa to tymczasowe znaki wystawione na czas remontu Mostu Grota.
Pls, nie odbierajcie tego postu jako obrony GDDKiA bo jestem daleki od tego i tez klnę oznakowanie POW / S7 / S8 i nie tylko, a jeżdżę tamtędy codziennie. Już dawno wyszło mi, że Generalna Dyrekcja robi oznaczenie dla miejscowych 9czyli tych co znają jka i gdzie jechać) a nie dla przyjezdnych
If we could convert bullshit into energy, we would be millionaires.
Tak patrze na to i nie wierzę Albo wierzyć mi się nie chce w to, że aż tyle osób w zarządzie dróg, policji, Idiotach Transportu Drogowego ma aż takie zaćmienie w zakresie bezpieczeństwa ruchu drogowego...
Jak zwykle rządza zysku oślepiła
Na S7 w okolicach Grójca potrafili wybudować zatokę do kontroli, a tu wyobraźni zabrakło.
sa to tymczasowe znaki wystawione na czas remontu Mostu Grota.
tzn? możesz rozwinąć?
Most Grota jest w remoncie, w związku z czym wprowadzono ograniczenia dla ruchu samochodów o DMC powyżej 16T. Te punkty są postawione na początku i końcu odcinków gdzie jest wprowadzony zakaz i służą do zatrzymywania i kontroli pojazdów łamiących ten zakaz. Wiem, że to bezsens takie kratki na jezdni. Ale wprowadzono przed nimi ograniczenia prędkości z oznaczenie kontroli drogowej (tak jest przynajmniej na Trasie Toruńskiej oraz na S8/S7 do Konotopy). Nie wiem jak jest na S2 od Krakowskiej do Puławskiej - ta fotka jak na mój gust jest tam robiona, ale nie przypuszczam, aby było inaczej niż w pozostałych punktach.
Większym bezsensem byłoby wybudowanie zatok, które po remoncie byłyby bezużyteczne i stały całe lata do końca istnienia tej trasy.
ja pi...le - to jakaś masakra, żeby to było na oświetlonym, z daleka widocznym odcinku + migające znaki ostrzegawcze, ale tak. Jak ktoś zginie przez te cioty, to rodzina powinna ich oskarżyć o przyczynienie sie do śmierci człowieka. :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic
żeby to było na oświetlonym, z daleka widocznym odcinku + migające znaki ostrzegawcze, ale tak.
jak jest kontrola to stoją na kogutach, że ich z daleka widać, a towarzystwo samo zdejmuje nogi z gazu
Panowie !!! Pomyślcie zdroworozsądkowo !!! Trasa ma 1,5 roku opóźnienia w stosunku do planów. Jakby mieli zmieniać jeszcze plany, żeby zbudować zatokę do kontroli, bo nie przewidzieli tego na etapie planowania... litości, toby w tej 10-latce się nie wyrobili !!!!